zaterdag 29 juni 2013

Glijbanen

Glijbanen, schommels, wippen, klimwanden, klimrekken, speelhuisjes en veerdieren zijn onder andere speeltoestellen die je tegenkomt in een speeltuin. Kinderen vinden het leuk om buiten te spelen samen met andere kinderen. Als je een speeltuin voor de deur hebt, is dat zeer makkelijk. Je kunt ze op een gegeven moment zelf naar de speeltuin laten gaan en toch vanuit huis een oogje in het zeil houden. 

Glijbanen

Kinderen vinden het vaak leuk om van een glijbaan af te glijden. Hoe hoger de glijbaan, des te leuker ze het vinden. Daarnaast vinden ze vaak leuk om bijvoorbeeld in een treintje naar beneden te gaan. Ook gaan ze vaak achterste voren naar beneden, op hun buik, op hun knieĆ«n, van beneden naar boven lopen en vast nog vele andere capriolen. 

Gevaren


Je zult het niet snel denken, maar glijden kan ook gevaarlijk zijn. Om de glijbaan te kunnen betreden, zullen ze eerst een trappetje op moeten. Deze trappetjes zijn vaak smal, waardoor ze snel kunnen uitglijden of vallen. Daarnaast is het verstandig om van te voren te controleren wat voor kleding je kind aan heeft. Touwtjes of elastieken die aan een jasje zitten, kunnen voor verstikking zorgen. Het touwtje of het elastiek kan namelijk blijven haken aan een punt van de glijbaan. 
De meeste glijbanen zijn rondom voorzien van speciale matten. Deze matten zorgen ervoor dat het vallen minder hard aankomt. 

Kleine en hoge glijbanen


Glijbanen zijn leuk, maar niet voor alle leeftijden even praktisch. Voor de hele kleintjes is een grote glijbaan te hoog en kan het gevaarlijk wezen. Bij speelgoedwinkels heb je vaak kleine glijbanen, waar de kleintjes makkelijk zelf vanaf kunnen glijden. Wat leuk is aan de kleine glijbanen is dat je ze met mooi weer ook in het zwembad kunt zetten. Zo kunnen de kinderen vanaf de glijbaan zo het water in glijden.