woensdag 14 augustus 2013

Schommel


Tot de populairste speeltoestellen behoort de schommel zeker weten. Schommels kom je vaak tegen in speeltuinen, maar ook in de achtertuin. Kinderen beleven aan schommelen een echt avontuur en is geschikt voor zowel de hele kleintjes als de grotere kinderen. Daarnaast valt er veel te variĆ«ren, betreft verschillende soorten schommels. 

Schommelen

Schommelen is voor de ontwikkeling van een kind erg goed. In het begin zal je kinderen moeten duwen, naarmate ze ouder worden krijgen ze het zelf onder de knie. Benen strekken wanneer ze naar voren gaan en wanneer ze naar achter gaan de benen naar achteren doen. Hoe hoger ze gaan, hoe sneller ze deze handeling achter elkaar moeten uitvoeren. Kinderen beleven aan schommelen een echt avontuur, ze hebben namelijk het gevoel dat ze vliegen. Hoe hoger ze gaan, hoe leuker ze het vinden.

De kleintjes

Vanaf het moment dat een baby zelfstandig kan zitten mag het gaan schommelen. Voor de kleintjes zijn er speciale schommels ontwikkeld. Dit zijn zitjes waar ze met een gordel vast gemaakt kunnen worden. Deze schommels kun je het zelfde monteren als de gewone schommels. Dit zorgt ervoor dat de kleintjes ook plezier kunnen hebben van het schommelen.

Variatie

Iedereen kent de standaard schommel wel, het plankje waar je op gaat zitten en het plezier kan beginnen. Echter bestaan er ook banden, ufo’s of duo schommels. Daarnaast zie je ook vaak dat een schommel vervangen is door een klimladder of een duikelrek. Doordat er veel variatie mogelijk is, is de schommel een speeltoestel voor alle leeftijden van kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten