dinsdag 28 mei 2013

Speeltoestellen

Speeltoestellen kom je vaak tegen in speeltuinen. Wanneer je de ruimte hebt in je tuin, kun je ook prima een speeltoestel in je tuin plaatsen. Ze zijn namelijk te verkrijgen in allerlei verschillende maten en grote. Daarnaast kun je zelf bepalen wat je op het speeltoestel wilt hebben. Wil je een schommel, zandbak, klimwand of huisje alles is vaak mogelijk. Kijk wel goed naar de leeftijd van je kind, sommige dingen kunnen nog wat gevaarlijk zijn.

Speeltoestellen

Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. De meeste mensen kiezen voor een speeltoestel met een zandbak en schommel. Het voordeel van een schommel is dat je deze jaren lang kunt gebruiken. De kleintjes mogen pas in een schommel wanneer ze zelf goed kunnen zitten. Voor de kleintjes heb je speciale schommels die de vorm van de bovenkant van een stoel hebben. Daarnaast kun je ze vaak vast maken met een gordel. Deze schommels worden vaak meegroei schommels genoemd. Wanneer ze ouder worden en zelf kunnen schommelen kun je gewone schommels, banden, duo schommels, ufo´s of touwladders ophangen.
Voor de ontwikkeling van een kind is het spelen in een zandbak goed. Ze kunnen er lekker in spelen en dat ze vies worden is geen probleem. Naarmate ze ouder worden kunnen ze vormpjes maken of zelf hun fantasie de vrije loop laten gaan. Handig is wel om een zandbak te nemen die je af kunt sluiten, zo krijgen katten niet de kans om hun behoefte te doen.

Glijbaan

Een glijbaan is erg leuk, maar voor de kleine kinderen nog gevaarlijk. Een glijbaan moet namelijk altijd beklommen worden doormiddel van een trappetje. Naarmate je kinderen ouder worden kunnen ze dit gemakkelijk zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten